Přihlásit

Grilovaná vepřová pečeně v houbové zálivce

Snadné

4 porce

30 - 45 minut

Praha

Paní domácí
1678
Jak uvařit grilovaná vepřová pečeně v houbové  zálivce? Snadné recept, připravený za 30 - 45 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Grilovaná vepřová pečeně v houbové  zálivce – ilustrační foto
  • Náhled receptu Grilovaná vepřová pečeně v houbové  zálivce
  • Grilovaná vepřová pečeně v houbové  zálivce
  • Play
    Stop

    Postup

    1 - Vepřové maso nakrájíme na porce, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Takto připravené porce dáme nakrátko z obou stran osmahnout aby se maso zatáhlo a vyndáme je z hrnce na talíř. Do stejného oleje vložíme na jemno nakrájenou cibuli a v případě potřeby dolijeme olej. Pak přidáme na tenké plátky pokrájené žampiony, promícháme a znovu asi 3 minuty osmahneme a mícháme. Přidáme protlak, podlijeme trochou vody a za občasného míchání dusíme 12 minut. 2 - Porce masa poklademe do zapékacího pekáče, na jednotlivé porce vložíme přeložená kolečka eidamu a vše zalijeme podušenou houbovou směsí. Grilujeme v troubě na 200 stupňů cca 20 - 25 minut dle výšky masa. Podávejte s bramborem a zeleninovou přílohou. Dobrou chuť.

    Suroviny

    500 g vepřové pečeně
    250 g žampionů nebo čerstvých hub
    10 - 15 dkg plátkového eidamu
    1 cibule
    1 větší lžíce rajčatového protlaku
    mletý černý pepř
    hladká mouka
    sůl