Přihlásit

Grilovaná pražma v zelené omáčce

Snadné

4 porce

30 - 45 minut

Itálie

Beruska21
2332
Grilovaná pražma v zelené omáčce  – Snadné recept z Itálie kuchyně, hotový za 30 - 45 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Grilovaná pražma v zelené omáčce
  • Grilovaná pražma v zelené omáčce  – ilustrační foto
  • Recept: Grilovaná pražma v zelené omáčce
  • Play
    Stop

    Postup

    1 - Pražmu očistíme od šupin. V mixéru - sekáčku, dobře rozmixujeme všechny uvedené suroviny s olejem. Pražmu z každé strany dvakrát nařízneme a potřeme marinádou z mixéru. Potíráme v zářezech, z vrchu po obou stranách a v dutině po vnitřnostech. Rybu necháme několik hodin, ideálně přes noc v chladničce. 2 - Rybu grilujeme na 185 stupňů 8 minut z každé strany. Během grilování porce potřeme zbytkem marinády, která nám zůstala na talíři. Podávejte se salátem nebo ji snězte prostě jak je. Dobrou chuť.

    Suroviny

    4 pražmy
    2 hrsti nasekané petrželky
    1 stroužek česneku
    1 lžíce kaparů
    šťáva z 1/2 citronu
    60 ml olivového oleje
    sůl dle chuti