Přihlásit

Grilované kuřecí paličky ve víno - bylinkové marinádě

Snadné

4 porce

30 - 45 minut

Miš - Maš

The Žrout
1467
Grilované kuřecí paličky ve víno - bylinkové marinádě – Snadné recept z Miš - Maš kuchyně, hotový za 30 - 45 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Grilované kuřecí paličky ve víno - bylinkové marinádě – ilustrační foto
  • Náhled receptu Grilované kuřecí paličky ve víno - bylinkové marinádě
  • Recept: Grilované kuřecí paličky ve víno - bylinkové marinádě
  • Play
    Stop

    Postup

    1 - Nejprve paličky osolíme a pak si z výše uvedených surovin vytvoříme marinádu. Paličky vložíme do pekáče, ve kterém budeme maso grilovat. Paličky polijeme marinádou a pečlivě je několikrát z vrchu znovu polijeme. Necháme alespoň dvě hodiny odležet v lednici. Mezitím paličky znovu asi jednou za hodinu znovu přelijeme marinádou a obrátíme. Nakonec je ugrilujeme. Pokud používáme gril v troubě, grilujeme na 180 stupňů 20 -25 minut po obou stranách. Maso dáme raději na spodní mřížku dále od grilovacích spirál. Podávejte s přílohou jakou máte ke grilování rádi. Vhodná je rýže. Dobrou chuť.

    Suroviny

    6 kuřecích paliček
    150 ml bílého vína
    1 velká cibule nakrájená na drobno
    1 a 1/2 worcestrové omáčky
    1 lžíce světlé sojové omáčky
    šťáva z 1/2 citronu
    2 stroužky prolisovaného česneku
    12 lístků čerstvého tymiánu nebo 1 lžička sušeného
    1 lžička majoránky
    5 lžic oleje
    sůl