Přihlásit

Grilované kuřecí paličky v Indické směsi

Snadné

4 porce

30 - 45 minut

Indie

The Žrout
1745
Grilované kuřecí paličky v Indické směsi – Snadné recept z Indie kuchyně, hotový za 30 - 45 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Grilované kuřecí paličky v Indické směsi
  • Náhled receptu Grilované kuřecí paličky v Indické směsi
  • Grilované kuřecí paličky v Indické směsi – ilustrační foto
  • Play
    Stop

    Postup

    1 - Kuřecí paličky nejprve osolíme a necháme odležet. Mezitím si z ostatních předepsaných surovin vytvoříme marinádu. Do pekáčku naskládáme paličky a důkladně je potřeme marinádou. Spotřebujte určitě všechnu marinádu, paličky se pak v ní budou krásně grilovat. Vše nechte odležet ideálně 1 den v lednici. 2 - Ve stejném pekáčku, ve kterém jsme paličky marinovali je budeme i grilovat. Grilujeme v troubě na 180 stupňů 50 -55 minut na druhé mřížce odspodu, během grilování maso obracejte. Podávejte s rýží, ideálně Basmati nebo s přílohou jakou máte rádi. Dobrou chuť.

    Suroviny

    1 kg kuřecích paliček
    300 ml bílého jogurtu
    2 stroužky česneku
    1 lžička mletého zázvoru
    1 lžičky chilli
    1 lžičky kardamomu
    1/2 lžičky mleté skořice
    4 bobkové listy
    sůl
    rýže basmati jako příloha