Přihlásit

Grilované kuřecí kousky v marinádě ze zeleného pepře a šalvěje

Snadné

4 porce

30 - 45 minut

Miš - Maš

Beruska21
396
grilované kuřecí kousky v marinádě ze zeleného pepřeG (1)

Duben 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • grilované kuřecí kousky v marinádě ze zeleného pepřeG (1)
  • grilované kuřecí kousky v marinádě ze zeleného pepřeG (9)
  • grilovaná směs z paprik a rajčatG (9)
  • Play
    Stop

    Postup

    Na výlet s
    kolo-vylety.cz

    1 - Kuřecí kousky rozdělené na horní a spodní osolíme. Kuličky zeleného pepře v hmoždíři nadrtíme a promícháme v pekáči, ve kterém budeme později grilovat, s olejem a šalvějí. Touto marinádou potřeme kuřecí kousky a necháme je marinovat přes noc v lednici. Než začneme grilovat podlijeme maso lehce bílým vínem. Pokud budete grilovat v troubě, předehřejte gril na 210 stupňů a grilujte dokud se nevytvoří křupavá kůrčička. Během grilování maso alespoň dvakrát otočte a přelévejte s výpekem. Skvělou přílohou je směs grilovaných paprika a rajčat a grilované brambory nebo hranolky. 2- Papriky nakrájíme na kostičky, rajčata napůlíme a důkladně promícháme s ostatními předepsanými surovinami. Pepř a sůl dáme dle vlastní chuti. Pokud budete grilovat v troubě, předehřejte gril na 210 stupňů a grilujte 30 minut. Během grilování zeleninu párkrát promíchejte. Směs je skvělá ke všem masům, ale výborná je i samotná. Dobrou chuť.

    Suroviny

    Na kousky









    Na grilovanou směs: