Přihlásit

Grilované kuřecí kousky v marinádě ze zeleného pepře a šalvěje

Snadné

4 porce

30 - 45 minut

Miš - Maš

Beruska21
469
Grilované kuřecí kousky v marinádě ze zeleného pepře a šalvěje – Snadné recept z Miš - Maš kuchyně, hotový za 30 - 45 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Grilované kuřecí kousky v marinádě ze zeleného pepře a šalvěje – ilustrační foto
  • Recept: Grilované kuřecí kousky v marinádě ze zeleného pepře a šalvěje
  • Recept: Grilované kuřecí kousky v marinádě ze zeleného pepře a šalvěje
  • Play
    Stop

    Postup

    1 - Kuřecí kousky rozdělené na horní a spodní osolíme. Kuličky zeleného pepře v hmoždíři nadrtíme a promícháme v pekáči, ve kterém budeme později grilovat, s olejem a šalvějí. Touto marinádou potřeme kuřecí kousky a necháme je marinovat přes noc v lednici. Než začneme grilovat podlijeme maso lehce bílým vínem. Pokud budete grilovat v troubě, předehřejte gril na 210 stupňů a grilujte dokud se nevytvoří křupavá kůrčička. Během grilování maso alespoň dvakrát otočte a přelévejte s výpekem. Skvělou přílohou je směs grilovaných paprika a rajčat a grilované brambory nebo hranolky. 2- Papriky nakrájíme na kostičky, rajčata napůlíme a důkladně promícháme s ostatními předepsanými surovinami. Pepř a sůl dáme dle vlastní chuti. Pokud budete grilovat v troubě, předehřejte gril na 210 stupňů a grilujte 30 minut. Během grilování zeleninu párkrát promíchejte. Směs je skvělá ke všem masům, ale výborná je i samotná. Dobrou chuť.

    Suroviny

    Na kousky

    1 kg kuřecích stehen horních a spodních
    1 lžíce kuliček zeleného pepře
    1 lžička sušené šalvěje
    3 lžíce oleje
    trochu bílého vína na podlití
    sůl

    Na grilovanou směs:

    3 světlé papriky
    250 g cherry rajčat
    2 lžíce worcestrové omáčky
    1 lžíce bílého vinného octa
    mletý černý pepř
    sůl