Přihlásit

Grilované kuřecí kousky s adžikou

Snadné

4 porce

Do 30 minut

Bulharsko

The Žrout
643
kuřecí kousky grilované v adžice (2).JPG

Leden 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • kuřecí kousky grilované v adžice (2).JPG
  • kuřecí kousky grilované v adžice (3).JPG
  • Postup

    Na výlet s
    kolo-vylety.cz

    1 - Kuřecí stehýnka rozdělíme na spodní a horní část. Poté je osolíme, lehce potřeme slunečnicovým olejem a posypeme tradičním bulharským kořením adžika. Cibuli nakrájíme na drobno, vložíme ji do menšího pekáče a na ni rozložíme okořeněné porce. Pekáček zaryjeme potravinářskou folií a necháme přes noc odležet v lednici. Maso poté velmi lehce podlijeme a grilujeme při teplotě 180 stupňů dokud není kůže červená. Při grilovaní kuřecí kousky obracejte. Na talíři dejte do hořčice cibuli zpod masa a přidejte nakládanou zeleninu dle vlastní chuti. Dobrou chuť.

    Suroviny